tisdag 14 april 2015

IT på vår skola

Under en tid har jag jobbat med att fylla de tomma iPads vi fick till vår skola med lär-appar för eleverna. Just nu måste man jobba med varje iPad för sig och köpa appar med hjälp av s.k. giftcards men vi hoppas naturligtvis på en annan lösning så småningom. Kanske vi också kunde använda oss av  Apples VPP - volyminköp av appar för utbildning.

                              Bilden lånad från: https://www.apple.com/se/education/it/vpp/

Några av mina favoriter: 

Några toppensidor att besöka i appdjungeln är:

Pappas appar och Skolappar. Du hittar dem båda på Facebook eller också besöker du deras webbsidor.





Skolappar är en webbplats där pedagoger recenserar appar som med fördel kan användas i skolan. Det som gör sajten unik är att de kopplar apparnas användningsområden till syfte och förmågor i läroplanen för grundskolan. Inriktningen är grundskola, men ofta kan apparna användas av barn i förskolan och elever på gymnasiet.

Papppas appar  är uppstartat av Daniel Wieselber- Han beskriver deras tanke såhär: "Jag startade denna tjänst med syftet att vägleda andra vuxna till de bästa apparna för barn. Dessa är nämligen väldigt svåra att hitta i appbutikerna. Det är inte bara det att utbudet av appar är enormt utan man vet ofta inte vad en app innehåller utan att ladda ner den och testa. Detta kostar både i pengar och tid..." Läs mer på: http://www.pappasappar.se/ 

Följ gärna appfredag på Pappas appars sida på Facebook, där får man tips på appar som är gratis för tillfället eller permanent och som inte innehåller "köp i app" eller tredjepartsreklam.

Lärplattor funkar som bäst när man använder dem med ett syfte och ett mål. De kan fungera som ett bra redskap i vår undervisning - det gäller att navigera rätt bland det enorma utbudet av appar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar