onsdag 22 april 2015

Interaktiva redaktionsgrupper

Vi har under en längre tid jobbat med tidningar och tidningstexter i vår klass. Eleverna har varit indelade i redaktionsgrupper där de fått jobba med tidningstexter på olika sätt. Vi har jobbat utifrån skolverkets idématerial: Uppdrag språklyft. Vi har skrivit tidningstexter med bl.a. ingress, vi har pratat källkritik och vi har lärt oss om retorik och argumenterande texter. 

Under en av tillfällena hade vi en riktigt spännande, interaktiv lektion. Eleverna fick i uppdrag i sina redaktionsgrupper att skriva upp alla tidningar som de brukar läsa. Det gjorde vi genom att varje redaktionsgrupp kopplade upp sig på en webbsida där de interaktivt kunde skriva och det som de skrev syntes på vår videokanon direkt. Alla kunde se vad de olika grupperna skrev, och som de sen skrev. Det är sällan man ser en så hög elevaktivitet. De tyckte att det var så spännande och roligt att det nästan inte hann ta lunchapus. 

Pröva gärna själv! Här är adressen där du lätt skapar en interaktiv sida mot vilken eleverna kan koppla upp sig och sen skriva: http://answergarden.ch/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar